2016/07/16

Eső-infók

A mai Párterápia előadás a tartós esőzés miatt elmarad, az esőnapi előadás holnap, azaz július 17-én lesz.

A mára, a Malomba meghirdetett Vujicsics Együttes koncertje a PMK színháztermében (Pátriárka u. 7.) lesz megtartva. Jó hír, hogy a PMK befogadóképessége jóval nagyobb, ezért lettek még szabad jegyek, gyertek a koncertre, űzzük el a jó zenével a rossz időt!

FALU VÉGÉN KURTA KRČMA
A Vujicsics Együttes és Sebő Ferenc koncertje
Sebő Ferenc
Kossuth-díjas énekes, gitáros, tekerőlantos, zeneszerző, népzenekutató, a magyar hangszeres népzenei és táncház mozgalom atyja és motorja, az egyik legeredetibb vers-énekes,
a Nemzet Művésze.

Közös koncertjük a Vujicsics Együttessel különleges élményt ígér, találkozást a költészettel és a szomszéd népek zenéinek csodálatos világával.

Vujicsics Együttes
A Kossuth-díjjal kitüntetett Vujicsics Együttes 1974-ben alakult meg Pomázon. Indulását nemcsak az akkor kibontakozó táncházmozgalom segítette, de az is, hogy a környező települések szerb kisebbsége megóvta vallási, nyelvi és zenei kultúráját. A Vujicsics a hagyományőrző feldolgozásmód útját választotta, vagyis nem értelmezi merőben újjá a délszláv zenei tradíciót, de oly módon adja tovább, hogy nemzetiségi hovatartozástól függetlenül bárki számára befogadható, egyszerre elgondolkodtató és élvezetes legyen.

Borbély Mihály – szaxofon, klarinét, tárogató, furulya, brácstambura
Eredics Gábor – basszprímtambura, harmonika, ének
Eredics Kálmán – bőgő, tarabuka, tapan
Brczán Miroszláv – csellótambura, ének
Szendrődi Ferenc – prímtambura, brácsatambura
Vizeli Balázs – hegedű

Belépőjegy: 2700 Ft